Fräsch 3:a Lilla Essingen med balkong och fantastisk sjöutsikt

 • 3 rum och kök

Fräsch välplanerad 3:a Lilla Essingen med balkong och sjöutsikt i 180 grader samt sol hela dagen och kvällssol

Med ett unikt läge vid Mälaren och med en storslagen sjöutsikt ligger denna genomgående lägenhet om

98,5 m² med balkong i rakt söderläge och sol hela dagen. Mycket väldisponerad lägenhet med kök i

öppen planlösning mot matplats och rymligt sällskapsrum med helglasad dörr ut till balkongen som löper längst med hela våningen med den magnifika utsikten, två rymliga sovrum med viss sjöutsikt, helkaklat duschrum med klinkergolv/värmeslingor, duschvägg, wc, tvättpelare samt separat gäst wc, förråd och klädkammare, Genomgående parkettgolv. Generös takhöjd. I föreningen finns en trevlig samlingslokal som kan hyras av medlemmarna samt tvättstuga, cykelrum, två gästrum, bastu med omklädningsrum. Här finns även en härlig strandpromenad med sol- och badbryggor - Luxparken ett vackert grönområde med fin lekpark. Ett flertal restauranger, butiker, vårdcentral och båtklubbar finns också i närheten.

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Mäklarassistent

Lilian Essenberg

08-641 10 00

070-715 45 82

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Area:

  98,5 m²

 • Avgift:

  5 733 kr

 • Rum:

  3 rum och kök

 • Objekttyp:

  Bostadsrättslägenhet

 • Driftskostnad:

  500 kr

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 98,5 m²
 • Källa för area: Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
 • Beskrivning:

  HALL
  med klädavhängning samt garderober med överskåp. Parkettgolv, vitmålade väggar och tak.

  SÄLLSKAPSRUM
  Ljust rymligt i öppen planlösning mot matplatsen, höga fönster mot sjösidan med strålande sjötutsikt som dessutom ger ett fint ljusinsläpp samt utgång via helglasad dörr till stor balkong med markis, ett underbart läge med sol hela dagen, här kan man verkligen njuta av lugnet och av den underbara sjöutsikten åt flera håll och bl a mot Västerbron och inloppet mot stan.

  KÖK
  har gott om förvaringsutrymmen samt bra arbetsytor med fina bänkskivor i trä, vitmålad köksinredning, vitt kakel, gashäll, fläkt, inbyggd ugn i rostfritt från Electrolux, integrerad diskmaskin, kyl/frys i rostfritt från Electrolux, inbyggd microugn i rostfritt från Electrolux. Från matplatsen vid köket kan du njuta av den vackra utsikten.

  FÖRRÅDSRUM
  Stort bra och välbeläget i lägenheten med automatsäkringscentral samt multimediaskåp.

  TVÄTTRUM
  med klinkergolv, ljusmålade väggar, kaklad vägg, vitmålat tak, tvättställ samt vägghängd toalett.

  DUSCHRUM
  Stort helkaklat med klinker/golvvärme, vitmålat tak med infälld belysning, duschvägg, toalett, tvättställ med underskåp, vitmålad skåpinredning med gott om förvaring, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

  KLÄDKAMMARE
  Rymlig med parkettgolv.

  SOVRUM
  med strålande sjöutsikt, parkettgolv, plats för dubbelsäng, garderobsvägg med skjutdörrar och spegelglas.

  SOVRUM/ARBETSRUM
  med parkettgolv, ljus tapet, vitmålat tak samt garderob.

Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrättslägenhet
 • Våning: 6 av 7, hiss finns
 • Ekonomi
  • Pris: 6 300 000 kr eller högstbjudande
  • Avgift: 5 733 kr
  • Andel i föreningen: 0.01403%
  • Andel av årsavgift: 1.40303%
 • Tillträde: 2013-10-01T00:00:00
TV och Internet
 • Tv: Ansluten till kabelnät.
 • Bredband: Bredband.
Byggnad
 • Byggnadsår: 1965, totalrenoverad 2001
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Driftskostnad: 500 kr/mån
Övriga byggnader

  Föreningen har också tillgång till två övernattningsrum, en träfflokal som kan disponeras för fester, sammanträden mm, bastu, cykelrum, tvättstuga och soprum för återvinningssopor.

Förening
 • Namn: Essinge Udde 1
 • Ekonomi: Medlemmarnas avgifter
  Årsavgifterna kvarstod oförändrade 2012-01-01. Genomsnittnig årsavgift är 705 kr/kvm. Avläsning av respektive lägenhets förbrukning av el och varmvatten görs kvartalsvis och debiteras månadsvis i efterskott tillsammans med månadsavgiften till föreningen.
 • Renoveringar: Planerad och pågående verksamhet under 2013:
  Ny upphandling har skett avseende elleverantör. Styrelsen har fr o m 2013-01-01 tecknat avtal med Göteborgs Energi (Din el) som leverantör av el. Avtalet omfattar 3 år. Nätdelen ligger kvar i Fortum och kan inte ändras.
  Styrelsen har tagit in anbud på ekonomisk förvaltning och kommer kvartal 1 under 2013 att övergå till SBC. I samband med det kommer det att kunna erbjudas både e-faktura och autogiro. Dessutom finns det mera stöd för styrelsens arbete som underlättar vissa administrativa uppgifter. Separat information kommer att lämnas senare.
  Styrelsen kommer att ta in offerter betr målning av fönsterkarmar mot norr för att eventuellt besluta om genomförandet av det arbetet.
  Värmekablar i vissa stuprör måste bytas p g a isoleringsskador.
  Temperaturgivare i ventilationskanaler måste flyttas och justeras samt reglercentraler trimmas så vi får en bättre värmeekonomi.
  Årets åtgärder och erfarenheter
  Ytterväggen mot Primusgatan på hus 65 har målats enligt rekommenderade åtgärder från färgtillverkare och målerientreprenör efter analys av algpåväxten.
  Efterarbeten från målning av fönster på sydsidan och balkonger på undersidan i öst och syd har genomförts och avslutats.
  Fläktmotorer och reglerdon har justerats.
  Fjärrvärmen har fortsatt varit vältrimmad och ger fortsatt bonus från Fortum.
  Källsortering ökar i omfattning och ytterligare kärl för förpackningar har installerats i hus 41.
  Måsbekämpningen med måsskrämmare fortsätter att vara effektiv. Styrelsen fortsätter att bevaka taken.
  Lägenhetssammanslagningen i entre 106 är avslutad och erforderliga bygg- och konstruktionshandlingar har överlämnats. Lägenheterna är fortfarande 2 juridiskt skilda enheter. Ingen ändring av andelstal har skett.
  Nya bord är köpta till träfflokalen.
  Trivselgruppen har arrangerat flera träffar med varierande program som har varit mycket uppskattat.
  Årets städdagar med medlemmarna har genomförts avseende utemiljö och i våra gemensamma utrymmen med mycket bra resultat
  Flera medlemmar har meddelat styrelsen att de övergått till induktionshällar och därmed plomberat gasleverans. Styrelsen kommer att bevaka att antalet lägenheter som kommer att debiteras för gashällsinnehav är det riktiga vid nyteckning av avtal med Stockholm Gas år 2014.
 • Allmänt: Bostadsrättsföreningen Essinge Udde 1 består av två sammanbyggda hus. Huset kallat nr 41 (närmast Västerbron) var en laboratorie- och kontorsbyggnad uppförd 1935 efter ritningar av Björn Hedvalls arkitektkontor. Hus 65 påbörjades 1960 som en förlängning av hus 41. Husen är byggda med pelardäckskonstruktion, d v s pelare bär upp bjälklagen i stället för väggar. JM övertog 1998 "Lux 2" från Livförsäkrings AB Skandia.
  År 2001 var ombyggnaderna klara och de första gästerna kunde flytta in.

  Bostadsrättföreningen omfattar 73 lägenheter. Föreningen har också tillgång till två övernattningsrum, en träfflokal som kan disponeras för fester, sammanträden mm, bastu, cykelrum, tvättstuga och soprum för återvinningssopor.
 • Tillåter juridisk person: Nej
Övrigt
 • Beskrivning: Bostadsrättföreningen omfattar 73 lägenheter. I föreningen finns en mycket trevlig samlingslokal som kan hyras av medlemmarna. Det finns även tvättstuga, cykelrum, två gästrum/övernattningslägenhet samt bastu med omklädningsrum.

  Lägenheten ligger i ett eftertraktat modernt område, tidigare Electrolux industriområde. K-märkt hus. Här finns bl a härlig strandpromenad samt sol- och badbryggor, på Lilla Essingens västra del finns även ett grönområde med badmöjligheter och fin lekpark, ön har tre båtklubbar varav en med hamnbassäng och segelbåtsdjup. Varför inte besöka den prisbelönta restaurangen Lux med stjärna i Michelinguiden.
Vägbeskrivning

  Koordinater för GPS: Latitud N 59 19 21, Longitud E 18 0 24.

Kartor