Rörelse säljes på Norra Öja med gästhamn och stugor för uthyrning, god lönsamhet stor del av året

 • 3 995 000 kr

Verksamhet säljes med tillhörande arrendeavtal, i aktiebolaget som ägaren säljer finns 5 st stugor för uthyrning med god lönsamhet och full beläggning juni-augusti samt helger övriga delar av året. Yttre gästhamn som används duktigt under båtsäsongen. Cykeluthyrning, uthyrning av badtunna och bastu samt kanot. Stor utvecklingspotential finns för restaurang, idag används det som ett mindre fik med lättare måltider. Ön trafikeras av reguljär båttrafik året om.

Landsort har en imponerande lotshistoria, en slående vacker natur och ett ovanligt rikt fågelliv.

Ön har flera intressanta sevärdheter och den särpräglade naturen, floran och faunan är inte lik någon annan ö i Stockholms skärgård. Här finns karga klippor och frodig vegetation och du hittar bland annat viltoxel, idegran och åkerbär. Det finns 30 bofasta på ön men sommartid mångdubblas befolkningen.

I den charmiga byn Storhamn råder en varm skärgårdsatmosfär och här finns Saltboden Kök och Proviant med både handelsbod och pub med servering. Öppet alla dagar juni-augusti samt fredag-söndag under maj och september. Svedtiljas Restaurang serverar frukost, lunch och middag året runt. Utanför sommarsäsongen bör du förboka. Här finns också Sjöprickens keramikverkstad med butik där du fyndar glas, keramik, kläder och presenter.

På den norra delen av ön finns en sommaröppen gästhamn och Landsorts Stugor för uthyrning året runt. Här kan du också hyra badtunna, bastu, cykel och kanot.

På Landsorts fågelstation kan du få lära dig om de svenska fåglarnas flyttning och om ringmärkning. Ett annat spännande besöksmål är Batteri Landsort. En underjordisk försvarsanläggning från kalla kriget som nu blivit museum. Guidade turer året runt, förbokas.

Nyfikna besökare tittar också på det vackra Kapellet och historiska platser som Pestkyrkogården och den magiska Kustlabyrinten.

Läs hela beskrivningen här

Fastighetsmäklare

Jeannette Mattsson

070-528 28 80

Skicka e-post

Intresserad av den här bostaden?Fakta

 • Pris:

  3 995 000 kr

 • Objekttyp:

  Sjöläge

 • Arrende:

  65 000 kr/år (Löptid 2021-01-01)

Dokument och länkar

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör

  Beskrivning:

  Alla byggnationer som gjorts och ska göras måste gå via länsstyrelsen då Landsort är ett naturreservat. Allt är gjort enligt reglerna.

  I hyresavtalet är INTE den inre bryggan med, dvs den som sjöfartsverket nu vill ” lägga beslag” på ( det har ALLTID varit deras men har kunnat disponeras av nuvarande säljare). Självklart kommer det innebära färre disponibla gästhamnsplatser, därför är det viktigt att huvudintäkterna kommer från annat håll te x restaurangverksamhet.

  I det föreslagna hyresavtalet mellan Landsorts Stugor AB och Statens Fastighetsverk (SFV) ingår; Hamnkontoret inkl. café och bostadsrum (byggnaden ägs av SFV), hyra av marken som de fem stugorna står på (stugorna ägs av AB, men räknas som lösöre när det är ofri grund) samt den yttre kajen som kan nyttjas som gästhamn. I rörelsen finns också en altan med badtunna och bastu, golfbil, 30 cyklar mm. Hyresperioden är föreslagen till 5 år.

  Den sammanlagda omsättningen för café, stug-och cykeluthyrning samt gästhamn har legat runt 1,5 milj, dvs inga större siffror, utan förvärvet kanske mest ska ses som en möjlighet att vistas och verka i skärgården. Det finns dock en stor potential för ökad omsättning i utvidgad restaurangverksamhet med serveringstillstånd.
  Med tanke på att här inte fanns någon som helst verksamhet för 20 år sedan så, får man anse att det hela fortfarande befinner sig i en utvecklingsfas och bara fantasin sätter gränser för vad man kan åstadkomma på denna unika plats i Stockholms yttersta ände. Att vara mångsysslare och uppfinningsrik är ett måste där ute.

  Priset är satt efter de kostnader som byggandet av fem stugor har inneburit. Att bygga ute på en ö är ca dubbelt så dyrt som att bygga på fastlandet, så kostnaderna för hantverkare, framdragning av vatten, avlopp och el samt övrigt material är grundstommen för prissättningen..

Byggnad
 • Renoveringar: 2006
 • Vatten/Avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
 • Energideklaration utförd: Ej utförd
Taxering
 • Typkod: 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund
Tomt

  Planbestämmelser:

  Detaljplan Naturreservat Fornlämning (18 st)

Kartor