Havsnära och idylliskt beläget året-om-hus med wc, strålande havsutsikt, båtplats Tyresö-Dyvik

 • 4 rum varav 3 sovrum
 • 5 800 000 kr

Fräscht året-om-hus med wc, havsnära och högt idylliskt med strålande havsutsikt samt med båtplats på udden nedanför fastigheten. Området Tyresö-Dyvik är lugnt och består av både fast boende och sommarhus. Närheten till naturens stillhet kombineras här på ett perfekt sätt med trivsamt boende bara 3 mil, 40 minuter från Södermalm.

Perfekt för paret alt den lilla familjen att här bo permanent eller för er som drömmer om ett fint fritidshus och uppskattar lugnet och närhet till havet och med båtplatsen nedanför huset, allt det som ger ett boende det där lilla extra.

Lättskött insynsskyddad bergs/naturtomt om 3 034 m² med plana ytor vid infarten för bilar och båten. Altanen blir en naturlig sällskapsplats under vår, sommar och höst där sköna grill- och sommarkvällar kan avnjutas. Ett stenkast till samfälld brygga med båtplats och möjlighet till bad från bryggan där man även kan njuta av den sköna kvällssolen.

Här är det lätt att med den egna båten nå flera av skärgårdens utflyktsmål. Ca 400 m till områdets gemensamma tennisbana.

Fint sandstrandsbad i närbelägna Paradisviken.

HUVUDBYGGNAD med sällskapsrum och matrum med ljus öppen planlösning i etage och stort ljusinsläpp från pardörrar i sällskapsrummet.

I hallen möter du ljuset och havsutsikten via fönsterpartier och sällskapsrummets glasade pardörrar som i kombination med matplatsen och arbetsköket ger härliga ytor för umgänge och inbjuder till avslappnad samvaro med familj och vänner. I sällskapsrummet kan man även njuta av en sprakande brasa i braskaminen som sprider värme och trivsel under kulna höstkvällar.

Den strålande utsikten sammanbinder sällskapsrummet med den utvändiga altanen på ett naturligt sätt. Finns även en uteplats på gaveln med eftermiddagssol.

Det finns ytterligare tre rum, master bedroom samt två mindre sovrum varav ett idag används som arbetsrum.

i anslutning till hallen finns ett fräscht inrett tvättrum med wc och handfat samt klinkergolv och fönster.

GÄSTHUS / HEMMAKONTOR och BADRUM totalt 16 m²

Ett stilfullt trädäck sammanbinder på ett bekvämt sätt huvudbyggnaden med gästhuset.

Här finns ett fräscht BADRUM med badkar, regndusch, wc, handdukstork samt tvättmaskin och skåpinredning. Även ett separat rum med egen ingång för hemmakontor eller gäster. På baksidan finns även verkstad/förråd.

NÄROMRÅDET

I östra Tyresö finns förskolor och grundskola. Ca 25 minuters bilresa till Tyresö centrum där du kan välja mellan flera linjer till bland annat Stockholm city.

Vid Tyresö centrum finns stort utbud av affärer, restauranger, apotek, systembolag och banker. För den golfintresserade finns i närområdet två golfbanor.

I Tyresö Strand på vägen ut mot Brevik finns ett mindre centrum med affärer, restauranger och service samt livsmedelsbutik Syrrans Lanthandel i Öringe. Närmaste förskola och skola är Breviks Skola i Gamla Tyresö.

Här är det nära till skärgården som kan nås med egen båt alt Waxholmsbåtar från närbelägna Trinntorps brygga med båtar som går till Nämdö, Dalarö, Ornö och Utö.

I Trinntorp ca 7 km från fastigheten finns även restaurang samt Trinntorpsbadet. Det finns ytterligare ett flertal badställen i området som t ex längre ut på Brevikshalvön, där finns Sandholmarnas naturreservat i Öringhamn som utgör exempel på ett relativt orört skärgårdslandskap. Följer du vägen vidare ut till Dyviksudde får du en härlig natur- och skärgårdsupplevelse.

Här finns även Dyvik lövängars naturreservat samt Dyviks naturreservat. Det går också att besöka det höga Telegrafberget, även med bil, för att uppleva en storslagen utsikt över skärgården, t ex från utsiktstornet varifrån man kan bese såväl Stockholm, Dalarö samt Gustavsberg. På Brevikshalvön finns även de berömda Klövbergsgrottorna med ett bergsmassiv, ett populärt utflyktsmål för bergsklättrare.

Ett annat trevligt utflyktsmål är vackra Tyresö Slott som uppfördes i början av 1600-talet av Gabriel Oxenstierna och stod klart 1636, omgiven av Engelska Parken och med utsikt mot Tyresö kyrka som invigdes 1641. Här finns Tyresö Slottskrog, Museivåningen, Rum för hälsa/Borggårdscaféet samt intill slottet finns även Hantverkskammaren Tyresö slottsbod, Tyresö Handelsträdgård, Lilla Tyresö Prinsvillan samt café Notholmen belägen på den lilla ön Notholmen, bara denna vackra unika plats med härliga historiska vingslag är värt ett besök för de allra flesta. Slottet donerade 1930 till Nordiska Muséet.

I området finns även andra skyddade naturområden som Tyresta nationalpark och naturreservat samt även det närbelägna Alby naturreservat.

Alby friluftsgård vid Albysjön är centrum för friluftslivet i Tyresö. Här finns bad, grillplatser, vandringsleder, motionsslingor och stora gräsytor för olika aktiviteter. Friluftsområdet ligger mitt i ett naturreservat med värdefull natur och kulturhistoriska marker. I närheten finns också Uddby gård och Ahlstorps båtsmanstorp.

Följer man den fina stora öppna vägen via Raksta söderut genom det vackra öppna naturlandskapet så når man slutligen natursköna Vissvass med Sjöstugan Vissvass samt Hästgården Vissvass gård är känd för sina Roslags- och Gotlandsfår samt för sin småskaliga livsmedelsförsäljning.

Waxholmbolagets båtar angör Tyresö Brygga vid Trinntorp, vilket ger möjlighet att ta sig längre ut i skärgården eller varför inte ta båten in till Stockholm en eftermiddag/kväll. Vidare finns smultronställen i närheten som t ex Sandholmarna och Trinntorpsbadet med trevligt anordnade badmöjligheter från strand eller klippa. Ett besök till Telegrafberget med dess makalösa utsikt kan rekomenderas.

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Fastighetsmäklare

Laila Hedestig

070-792 75 46

Skicka e-post

Intresserad av den här bostaden?Fakta

 • Pris:

  5 800 000 kr

 • Area:

  54 m²

 • Rum:

  4 rum varav 3 sovrum

 • Objekttyp:

  Året-runt-hus

 • Driftskostnad:

  15 200 kr

 • Tomtarea:

  3 034 m²

Dokument och länkar

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Antal rum: 4 rum varav 3 sovrum
 • Boarea: 54 m²
 • Källa för area: Areauppgifter enligt säljaren
 • Beskrivning:

  Husets öppna planlösning mellan sällskapsrum och matplats i etage ger huset sin öppna ljusa prägel med glasade pardörrar mot havsutsikten och altanen som löper utmed hela huset mot sjösidan. Här har man en strålande utsikt över det glittrande vattnet och den gemensamma bryggan nedanför där båtplatsen finns.
  I centrum av huset i sällskapsrummet finns braskaminen för mysiga höstkvällar.

  Hall samt fräscht TVÄTTRUM med wc, handfat, klinkergolv och fönster.

  Ombonat SÄLLSKAPSRUM med glasade pardörrar mot altanen med vidsträckt sjöutsikt. Centralt i huset finns braskaminen, skönt när hösten kryper närmare.

  ARBETSKÖK med spishäll och ugn, fläkt, kyl/frys, köksinredning, arbetsbänk samt helglasad dörr som ger ett fint ljusinsläpp.

  MATPLATS vid fönsterparti som ger skön myskänsla med gott om plats för familj och vänner.

  MASTER BEDROOM med garderob och trägolv.

  Två mindre SOVRUM med tapet, trägolv samt plats för både säng och skrivbord.

  Genomgående fina trägolv.

  GÄSTHUS / HEMMAKONTOR och BADRUM
  Ett stilfullt trädäck sammanbinder på ett bekvämt sätt huvudbyggnaden med gästhuset.
  Här finns ett fräscht BADRUM med badkar, regndusch, wc, handdukstork samt tvättmaskin och skåpinredning. Även ett separat rum med egen ingång för hemmakontor eller gäster. På baksidan finns även verkstad/förråd.

Byggnad - 1 plan
 • Renoveringar: 2011: Trädäck och trätrappa uppfördes.
  2011: Delvis helt ny el resp förnyad och omdragen el.
  2011: Ny fasad.
  2011/2012: Byte av fönster.
  2017: Ny varmvattenberedare i huvudbyggnadens kök.
  2017: Ny braskamin som ersatte äldre öppen spis.
  2018: Ommålning fasad.
  2018: Byte av fönster.
  2020: Takomläggning.
 • Typ av byggnad: 1 plan
 • Byggnadsår: 1963
 • Fasad: Trä
 • Stomme: Trä
 • Bjälklag: Trä
 • Tak: Takpannor
 • Uppvärmning: Direktverkande el och braskamin.
 • Vatten/Avlopp: Egen borrad brunn ca 80 m djup samt gemensamt avlopp Alnarp cleanwater tillsammans med grannfastigheten.
 • Driftskostnad: 15 200 kr/år
 • Driftskostnad fördelas enligt följande
  • El: 10 000 kr/år
  • Väg, samf: 4 500 kr/år
  • Övrigt: 700 kr/år
  • Beräknat antal personer: 2
  • I övrig ingår 300 kr för tomtägarförening samt 400 kr för tennisklubben.
 • Energideklaration utförd: Behövs ej
Övriga byggnader

  GÄSTHUS / HEMMAKONTOR och BADRUM totalt 16 m²
  Ett stilfullt trädäck sammanbinder på ett bekvämt sätt huvudbyggnaden med gästhuset.
  Här finns ett fräscht BADRUM med badkar, regndusch, wc, handdukstork samt tvättmaskin och skåpinredning.
  Även ett separat rum med egen ingång för hemmakontor eller gäster. På baksidan finns även verkstad/förråd.

Taxering
 • Taxeringsår: 2018
 • Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
 • Byggnadsvärde: 389 000 kr
 • Markvärde: 2 320 000 kr
 • Värdeår: 1963
 • Totalt taxeringsvärde: 2 709 000 kr
Tomt
 • Tomtarea: 3 034 m²
 • Summa pantbrev: 2 700 000 kr
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Gemensamhetsanläggning: Tyresö Tyresö GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Garage och/eller parkering, Övrigt.


  Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM8-55/5769.1
  Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM8-42/1929.2


  Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning,Reningsverk, D201800499862:1.1
  Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 01-IM8-84/19741.1

  Servitut etc.:

  Avtalsservitut Villa Mm

Vägbeskrivning

  Åk Nynäsvägen väg 73 från Södermalm ca 5 km - tag av mot Tyresö och kör väg 229, Tyresövägen drygt 1 mil som efter Tyresö Slott övergår till Breviksvägen - efter 8 km höger Öringehamnsvägen - efter ca 1,5 km håll höger inpå Dyviksvägen och kör rakt fram ytterliggare 1.9 km till Dyviksvägen 66.

Kartor