Sjötomt i väster med kvällssol på Edesön Dalarö 5 minuters båtresa till bil/båtplats på Smådalarö

 • 3 rum varav 2 sovrum

Sjötomt med fyra mycket fräscht inredda hus intill stranden med fina altaner som sammanbinder husen samt stort bryggdäck nedanför med segelbåtsdjup där många båtar kan förtöjas, ett underbart västerläget på vackra Edesön utanför Dalarö med perfekt parkettläge med härlig kvällssol, strålande havsutsikt och utsikt över Smådalarö och i sydväst mot Dalarö. Här bor man helt ogenerat mot stort grönområde med gångstig som leder genom ön till Vaxholmsbryggan i söder.

Ett riktigt trevligt familjeställe att samlas vid där alla kan ha sitt eget hus och njuta av den sköna kvällssolen och strålande utsikten mot vattnet. Spännande arkitektritad huvudbyggnad med WC om 68 m², 3 r o k med ljusa fräscha moderna materialval. Stort sällskapsrum med extra takhöjd och rymlig matplats vid höga fönsterpartier, här finns även en braskamin för svala dagar samt utgång till altanen mot sjösidan. Generöst master bedroom med stora fönster i flera väderstreck samt utgång till altan mot vattnet med ljuvlig sjöutsikt. Stort helkaklat duschrum med klinkergolv, handfat/kommod, tvättmaskin, flera fönster samt utgång till altan mot vattnet samt wc-rum. Bekvämt arbetskök med vit köksinredning och alla bekvämligheter. En trappa ner från sällskapsrummet finns ett mysigt "kajutarum" ca 10 m² med utgång till altanen mot vattnet. Gästhus 25 m² med stort härligt allrum/sovrum samt matplats vid stora fönster. Det finns ett ytterligare gästhus om 20 m² som är inrett med stort ljust sovrum med stora fönster och strålande utsikt mot vattnet Den mysiga vedeldade bastun som man gärna sitter en bra stund och njuter av värmen och den långsträckta utsikten är det lätt ta ta sig ett kvällsdopp vid bryggan. Sluttande naturtomt 5 030 m² samt vattenområde 1085 m² med ljuvlig sandstrand och badhällar.

Skyddad båthamn med båtplats finns vid Skärkarlsedet på Smådalarö inom ca 5 minuters båtfärd från ön samt bilparkering med två parkeringsplatser vid Skärkarlshöjden på Smådalarö ca 40 minuters bilfärd från Stockholm.

Det är både trevligt och lätt att med båten nå Dalarö samhälle för att göra ett besök till affärer mm eller mysa av den härliga atmosfären och den fina miljön samt kanske avsluta med något trevligt besök på café eller restaurang. Vid Hotellbryggan i Dalarö finns bensinmack, sjöstation med kiosk och liten livsmedelsavdelning. Dalarö samhälle är beläget ca 1,5 km från båthamnen vid Skärkarlsedet.

Dalarö, hjärtat i södra skärgården är ett samhälle med traditionell skärgårdsmiljö med både fritidsboende och åretrunt-boende med fullt utbyggd service beträffande skolor och övrig barnomsorg, vårdcentral, affärer, post, bank samt flera trevliga restauranger och caféer mm samt reguljär Waxholmsbåttrafik från Stockholm och vidare ut till öarna i ytterskärgården. Mer information om Dalarö finns under övrigt och områdesbeskrivning.

Edesön är en ö med höga bergbundna kuster i öster och väster samt även en vacker lummig ö med en dalgång och stora ekar, lövträd, fotbollsplan, färskvattenpump, flera bryggor, fiskevatten, skyddad båthamn med privata båtplatser på allmänning, bra bad med sandstrand och klippor samt även stora allmänningar med badstränder samt vidsträckta sjöutsikter över Jungfrufjärden och Nämdöfjärden. Edesön är ca 2 km lång där det finns stigar och en lämplig runda på 2,6 km för joggingturer eller sköna promenader.

OMRÅDESBESKRIVNING

Edesön är beläget intill Dalarö som är en centralort i Stockholms södra skärgård ca 4 mil från Stockholm, ca 40 minuters bilresa.

Dalarö är ett unikt område med spännande historia. Vid mitten av 1800-talet fick Dalarö regelbunden ångbåtstrafik med huvudstaden och utvecklades till en populär badort för rika stockholmare som lät bygga vackra sommarvillor med punchverandor. Här finns många historiska platser och pittoreska och vackra byggnader att njuta av. Dalarö präglas av vacker natur och med fin utsikt över den närliggande skärgården från bergknallar som Lotsberget och Amerikaberget.

I centrala Dalarö finns caféer och restauranger med uteserveringar, bageri, glassbar, delikatessaffär, grönsaksbod och butiker. Vid torget finns en välsorterad ICA mataffär, bank samt turistinformation. Här finns även Dalarö skola, upp till årskurs 9, barnomsorg, förskola, fritidshem samt vårdcentral. Öarnas lanthandel i Dalarö är väldigt mysig och välsorterad, likaså det välkända bageriet som är öppet året runt med luncher och fullständiga rättigheter samt Dalarö Fisk & Delikatesser som får högsta betyg. Restaurang Ankaret med livemusikkvällar och bra mat även den har öppet året runt. Restaurang Solsidan i Askfatshamnen erbjuder bra mat och livemusik under sommaren och en härlig utebar där man kan njuta av solnedgången.

Kommunikationerna mellan Dalarö och Stockholm är utmärkta. Från Dalarö Hotellbrygga i centrala Dalarö avgår direktbussar till Gullmarsplan, Stockholm, ca 40 minuters resa under högtrafik. I övrigt avgår buss 839 en gång i timmen till Handen, därefter pendeltåg till Stockholms Central. Nära busshållplats.

Från Dalarö Hotellbrygga i centrala Dalarö intill fiskehamnen avgår även färja året runt till Ornö samt att Waxholmsbolaget sommartid trafikerar från Hotellbryggan ut till bl a Kymmendö, Huvudskär, Fiversätra, Nåttarö samt Utö med restauranger och sevärdheter. Det går även att besöka restaurang på Dalarö Skans för fest & konferens samt umgänge i exklusiv miljö direkt utanför Dalarö, nås med egen båt alt med Waxholmsbolaget.

I Dalarö småbåtshamn Askfatshamnen finns restaurang, minigolf, cykel, kajakuthyrning samt Wind- och Kitesurfing. Här finns även Dalarö Sporthall med gymnastikpass, yoga och andra aktiviteter, även nära till skog med motionsspår, ett utegym och fotbollsplan. Dalarö båtklubb är aktiva inom seglingssporten, motorbåtsuthyrning vid Marindepån Dalarö.

Vid Smådalarö Gård finns Smådalarö Gård Hotell & Spa som är ett av Sveriges största spahotell i Stockholms skärgård. Här äter du god, vällagad mat och har en fantastisk utsikt över vackra Hemviken. Ibland erbjuds evenemang och musik. Här bor man också kvar och njuter av spa mm. Den 5 juli i år öppnades portarna igen efter renovering och nybyggnationer.

Smådalarö Golf erbjuder 9-hålsbana i skärgårdsmiljö där du omges av vacker natur och utsikt över Hemviken, en 9-hålsbana byggd på skärgårdsängar som odlats sedan tidigt 1700-tal.

Läget är förträffligt när det gäller närhet till badstränder och natur såväl på omkringliggande öar samt på Dalarö med Schweizerbadets underbara långgrunda sandstränder, dessutom med högre badtemperatur än på annat håll. En lång brygga leder ut i vattnet och vid stranden finns kiosk och toaletter samt en stor parkering. Över Schweizerbadet flyger gärna kitesurfarna.

Även Sandemars naturreservat, vid Sandemars slott, är ett uppskattat utflyktsmål, ett underbart strövområde med vacker natur och ett stort antal fågelarter. Reservatet är känt för det rika fågellivet och är välbesökt av fågelskådare med skiftande odlingslandskap, naturbetesmarker, vidsträckta strandängar, orkidéer och kungsängsliljor.

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Mäklarassistent

Lilian Essenberg

08-641 10 00

070-715 45 82

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Area:

  68 m² + 15 m² biarea

 • Rum:

  3 rum varav 2 sovrum

 • Objekttyp:

  Sjötomt

 • Driftskostnad:

  22 444 kr

 • Tomtarea:

  6 115 m²

Dokument och länkar

  Interiör
  • Antal rum: 3 rum varav 2 sovrum
  • Boarea: 68 m²
  • Biarea: 15 m²
  • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  • Beskrivning:

   Entré via stort härligt altandäck mot vattnet med strålande havsutsikt i flera väderstreck, här kan man njuta av goda måltider i kvällssolen vid långbord och plats för stora utemöbler.

   HALL
   Hallen finns centralt i huset samt även utgång till en mindre altan på baksidan av huset, där man kan njuta tidigt på våren av det vindskyddade läget, här finns även en trappa som leder ner till sandstranden.

   SÄLLSKAPSRUM
   Från hallen möts man direkt av det stora ljusa sällskapsrummet med braskamin som har extra takhöjd och en rymlig matplats vid höga fönsterpartier som får en extra trevliga känsla nära vattnet, här finns även en utgång till altanen mot vattnet.

   SOVRUM
   Från sällskapsrummet finns en trappa ner till ett mysigt "kajutarum", ett sovrum alt ungdomsrum med utgång till altanen mot vattnet.

   KÖK
   Ljust härligt och bekvämt arbetskök i anslutning till rymlig matplats med strålande utsikt mot vattnet och Dalarö. Fräsch vit köksinredning med bra arbetsbänkar och stort fönster ovanför, induktionshäll, infälld spisfläkt samt kyl/frys.

   SOVRUM
   Ljust rymligt master bedroom med stora fönster i flera väderstreck samt utgång till altan mot vattnet med ljuvlig sjöutsikt.

   DUSCHRUM
   Stort helkaklat duschrum med klinkergolv, duschplats med regndusch, glasvägg, stort handfat med kommod och spegelskåp ovanför, tvättmaskin, flera fönster samt utgång till altan mot vattnet.

   TOALETTRUM
   WC-rum med mörkt trägolv, vitmålad träpanel på väggar och tak samt vitlaserad trädörr. Här finns även ett element samt elskåp med snabbsäkringar.

   Genomgående vitmålade och träpanelade väggar samt vitlaserade trägolv.

  Byggnad - 1 plan samt sout.plan
  • Renoveringar: 2000
   2014-2015 renoverades kök och duschrum.
   2021 inreddes "kajutarummet" nedre plan.
  • Typ av byggnad: 1 plan samt sout.plan
  • Byggnadsår: 1970 tillbyggt 1995
  • Fasad: Trä
  • Stomme: Trä
  • Fönster: Isolerglasfönster samt kopplade 2-glasfönster
  • Bjälklag: Trä
  • Tak: Plåt samt takpannor
  • Grundläggning: Plintar
  • Uppvärmning: Direktverkande el, luft-luft värmepump samt braskamin
  • Ventilationstyp: Självdrag
  • Vatten/Avlopp: Indraget vintervatten från egen borrad brunn samt gemensamt sommarvatten på ön.
   Biologiskt minireningsverk AgustEco installerat 2017.
  • Driftskostnad: 22 444 kr/år
  • Driftskostnad fördelas enligt följande
   • Uppvärmning: 19 200 kr/år
   • Väg, samf: 2 144 kr/år
   • Renhållning: 1 100 kr/år
  • Energideklaration utförd: Ej utförd
  Övriga byggnader

   Gästhus 25 m² med stort härligt allrum/sovrum med plats för dubbelsäng samt rymligt bord vid stora höga spröjsade fönster.

   Det finns ytterligare ett gästhus om 15 m², ljust sovrum med stora fönster och strålande utsikt mot vattnet.

   Vid bryggan finns den vedeldade bastun med stora fönster i flera väderstreck, här kan man njuta av den långsträckta havsutsikten mot Dalarö och de sköna kvällsdoppen i kvällssolen.

  Taxering
  • Taxeringsår: 2021
  • Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  • Byggnadsvärde: 649 000 kr
  • Markvärde: 3 816 000 kr
  • Värdeår: 1987
  • Totalt taxeringsvärde: 4 465 000 kr
  Tomt
  • Tomtarea: 6 115 m²
  • Tomtbeskrivning: Tomtarea 6 115 m² (friköpt) varav 1 085 m² vattenområde. Vacker sluttande bergs- och naturtomt med högt fritt vackert soligt läge och vidsträckt utsikt över fjärden mot Smådalarö samt mysig sandstrand. Rejäl brygganläggning med gott om plats att förtöja flera båtar.
  • Summa pantbrev: 1 500 000 kr
  • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggningar:
   Haninge Edesön GA:1, Edesön samfällighetsförening avser Vägar.
   Haninge Edesön GA:2, Edesön samfällighetsförening avser Vägar, gångstigar, grönområde, brunnar, bryggor, telefonkiosk, anslagstavla.
   Haninge Västertorp GA:2, Västertorpsparkeringens samfällighetsförening avser parkeringsområde och gångväg.

   Förmån: Avtalsservitut: Fiske, 01-IM8-90/39258.1

   Planbestämmelser:

   Byggnadsplan (1944-10-06).
   Total byggrätt 150 m² varav uthus max 30 m².

  Vägbeskrivning

   Från Stockholm åk Nynäsvägen, väg 73, ca 2 mil - tag av till Dalarö, väg 227 - efter kanalbron i Dalarö vänster Smådalarövägen ca 1 km, förbi Dalaröhöjden ner till vänsterkurva med skylt Skärkarlsedet där Edesöns skyddade småbåtshamn med båtplatser finns samt bilparkering med reserverade platser på övre sidan av Smådalarövägen.

   Avstånd från Stockholm ca 4 mil, ca 35 minuter med bil, ca 1 timmes restid med pendeltåg och buss.

  Kartor