Sällsynt tillfälle att förvärva idylliskt åretruntboende eller bekvämt och lyxigt sommarboende

 • 2 rum varav 1 sovrum

I Skokloster naturreservat endast 1 timme från Stockholm erbjuds nu möjligheten att bli lycklig ägare till detta drömboende med strålande sjöutsikt och kvällssol. Stilsäker design i klassisk tappning passar både som idylliskt åretruntboende eller bekvämt och lyxigt sommarboende. Fastigheten säljes fristående eller tillsammans med intilliggande fastighet, perfekt för generationsboende eller uthyrning. Vacker och grönskande trädgård 2 870 m² med många platser för sköna grill och sommarkvällar och att njuta av den härliga sjöutsikten och värmande kvällssolen. Det finns även ett växthus om 16 m² där man kan äta ute från mars ända in i november utan att frysa eller störas av vind eller regn. Här finns lugnet. Det sjönära läget erbjuder en livskvalité utöver det vanliga. I närområdet finns mataffär, restaurang, pizzeria, skola, gymnastikhall. tennisbana, utomhuspool och gym. Detta är ett perfekt ställe för den som är intresserad av djur och natur, hästar och andra djur, fågelskådning, jakt, fiske, svamp, bär och blommor, dessutom nära till badberg samt båtklubb. Avstånd Stockholm 6,5 mil, körtid ca 1 timme, Uppsala 5 mil, körtid ca 45 minuter. Arlanda 4,5 mil, körtid ca 40 minuter. Ett besök på Skokloster Slott kan varmt rekommenderas.

Påkostad huvudbyggnad med loftvåning (Stallet) om ca 60 m² som är harmoniskt renoverad med bibehållen karaktär. Stilren interiör, 2 rum och kök samt del av loft som passar som kontor att arbeta hemifrån. Redan vid entrén slås man av den magiska sjöutsikten. Via entrén nås matplats och nytt fullutrustat kök med samma vackra sjöutsikt. Trappa upp till loftvåning och förråd under trappa. Vardagsrum med stilren interiör och utgång till altan. Den generösa takhöjden ger en ljus och luftig atmosfär. Harmonisk planlösning med vardagsrum som i kombination med kök och matplats ger härliga ytor för matlagning och inbjuder till avslappnad samvaro med familj och vänner. Från vardagsrummet kan man njuta av en sprakande brasa i braskaminen som sprider värme och trivsel. Här finns även luft/luftvärmepump. Nytt duschrum med Marrakechklinker och tvättmaskin. Loftvåning med stort sovrum som erbjuder en vacker sjöutsikt. Loftdel som passar som kontor där man kan arbeta hemifrån eller extra sovrum.

Jaktstuga anno 1920 om 28 m² med välkomnande veranda och sjöutsikt. Varsamt renoverad med bibehållen originalkaraktär. Ljus och avkopplande biblioteksdel alternativt sovrum med takhöjd upp till nock och synliga balkar. Här finns även värmande braskamin från Dovre. Stort, ljust och rofyllt sovrum med ljusa materialval och trägolv.

På tomten finns även snickarverkstad, redskapsbod, hönsgård och vedbod. Inhägnaden vid hönsgården passar även perfekt som hundrastgård. Fastigheten har mycket låga driftkostnader med ny solcellsanläggning som delas med intilliggande fastigheten samt att man även har gemensamt vatten och avlopp vilket ger stora fördelar ekonomiskt. På tomten finns tillgång till egen ved som kan användas i braskaminerna.

Läs hela beskrivningen här

Fastighetsmäklare

Johan Sällström

0739-522 928

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Area:

  60 m²

 • Rum:

  2 rum varav 1 sovrum

 • Objekttyp:

  Fritidshus

 • Driftskostnad:

  11 172 kr

 • Tomtarea:

  2 870 m²

  Nedre plan

  Övre plan

  Interiör
  • Antal rum: 2 rum varav 1 sovrum
  • Boarea: 60 m²
  • Källa för area: Areauppgifter enligt mätning från säljaren
  • Beskrivning:

   Rumsbeskrivning: -

   STALLET FRÅN CA 2007, HUVUDBYGGNAD OM 60 m² MED LOFTVÅNING:

   ENTRE: Redan vid entrén slås man av den magiska sjöutsikten. Via entrén med klädavhängning nås matplats och kök med samma vackra sjöutsikt. Trappa upp till loftvåning och förråd under trappa. Mönstrad tapet, vitt tak och trägolv. Ny elcentral.

   KÖK: Luftigt och praktiskt kök (2022) där man kan njuta av den härliga sjöutsikten. Köksluckor och kompositskiva i vitt från IKEA. Kyl/frys i fullhöjd, Induktionshäll, ugn och fläkt. Ljusmelerad skiva ovan bänk.

   MATPLATS: I anslutning till köket ligger matplats vid fönster. Mönstrad tapet, vitt tak och trägolv.

   DUSCH/WC: Dusch med vikbar vägg, kaklade väggar i vitt och grå panel. Mönstrad Marrackeshklinker. Kommod i vitt med spegel ovan. Varmvattenberedare och tvättmaskin.

   VARDAGSRUM: Här välkomnas man av ett rymligt vardagsrum som i kombination med köket och matplatsen inbjuder till matlagning och avslappnad samvaro med familj och vänner. Fönstersättningen och takhöjd upp till nock erbjuder en härlig rymd och ljusinsläpp. Interiören består av vita väggar, laserat tak och ljust golv. Utgång till altan. Från sällskapsrummet kan man njuta av en sprakande brasa i braskaminen från Contura som sprider värme och trivsel under kulna höstkvällar. Här finns även luft/luftvärmepumpen installerad. Dimrad belysning.

   LOFTVÅNING:

   SOVRUM: Stort och ljust sovrum med vacker sjöutsikt. Vita väggar, vitt tak och mönstrad fondvägg. Trägolv.

   SOVRUM 2/KONTOR/GARDEROB: Loftdel som kan användas som kontorsdel för den som önskar arbeta hemifrån.

   JAKTSTUGAN FRÅN 1920, KOMPLEMENTBYGGNAD OM 28 m²:

   INGLASAD VERANDA: Luftig och välkomnande veranda med sjöutsikt. Vita väggar och tak samt ljust plastgolv.

   SOVRUM/BIBLIOTEK: Här välkomnas man av ett rymligt och ljust rum med takhöjd upp till nock som inbjuder till avslappnad tillvaro. Interiören består av vitmålad pärlspont på väggar och tak samt trägolv. Synliga balkar i tak. Från biblioteket kan man njuta av en sprakande brasa i Dovekaminen som sprider värme och trivsel under kulna höstkvällar.

   SOVRUM 2: Ljust och rymligt sovrum med vitmålad pärlspont på väggar och tak samt trägolv.

  TV och Internet
  • Bredband: Nuvarande ägare har använt mobilt bredband med mycket bra täckning och pris. Fiber finns draget till Bagarbovägen för den som vill dra in fiber till fastigheten.
  Byggnad - 1 plan + loftplan
  • Renoveringar: -
   2023 Contura braskamin
   2023 UV-filter för brunn
   2022 Vatten och avlopp
   2022 Nytt kök
   2022 Nytt duschrum
   2021 Freebo solpaneler
   2021 Ny altan-dubbeldörr
   2021 Ny borrad brunn
  • Typ av byggnad: 1 plan + loftplan
  • Byggnadsår: 2007
  • Fasad: Trä
  • Stomme: Trä
  • Fönster: 2-glasfönster, 2+1 isoler
  • Bjälklag: Trä
  • Tak: Taktegel
  • Grundläggning: Krypgrund
  • Uppvärmning: Solceller, luft/luftvärmepump, braskamin och direktverkande el
  • Ventilationstyp: Självdrag samt mekanisk fläkt i badrum
  • Vatten/Avlopp: Borrad brunn som delas med Skokloster 2:410. Elslinga finns monterad för vinterdrift.
   Enskild avloppsanläggning med infiltration som delas med Skokloster 2:410
  • Driftskostnad: 11 172 kr/år
  • Driftskostnad fördelas enligt följande
   • El: 2 032 kr/år
   • Sotning: 940 kr/år
   • Renhållning: 2 400 kr/år
   • Försäkring: 2 300 kr/år
   • Observera att driftskostnaden kan variera beroende på antal familjemedlemmar samt boendeform och kan ej fastställas säkert i förväg.
    Utöver driftkostnader tillkommer fastighetsavgift om 5 678 kr
    Solceller: Netto 2250 kWh. Fördelat på båda fastigheterna: Köpt 3196-sålt 2071=netto 1125 kWh
    Vägavgift: Om samma ägare till fastigheterna så betalar man bara för en fastighet (som idag). 3000-4000 kr per år
    Driftkostnaderna är baserade på att fastigheterna 2:410 och 2:411 utnyttjar de fördelar som finns med att dela på solcellsanläggningen som finns installerad på 2:411, elabonnemang, ny borrad brunn som finns på 2:411 och avloppsanläggning som finns på 2:410.
  Övriga byggnader

   Jaktstuga anno ca 1920 om 28 m² med två sovrum och veranda

   Växthus om 16 m² för den växt- och odlingsintresserade

   Snickarbod med vinkällare under.

   En vedbod med tillhörande hönshus, stort uterum för djuren. Perfekt även som hundrastgård.

   Trädgårdsförråd

  Taxering
  • Taxeringsår: 2021
  • Typkod: 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr
  • Markvärde: 757 000 kr
  • Totalt taxeringsvärde: 757 000 kr
  Tomt
  • Tomtarea: 2 870 m²
  • Tomtbeskrivning: Tomtarea 2 870 m² (friköpt). Solig och grönskande tomt med vacker sjöutsikt och kvällssol. Stora möjligheter för den trädgårds och odlingsintresserade att bli självförsörjande. Skogen skyddar i norr, öster och syd. Det finns även ett växthus om 16 m² där man kan äta ute från mars ända in i november utan att frysa eller störas av vind eller regn. Barnvänligt med plana gräsytor perfekt för lek och umgänge. På tomten finns äppelträd, plommonträd, körsbär, bärbuskar som vinbär, krusbär och björnbär. Här finns lugnet och det sjönära läget erbjuder en livskvalité utöver det vanliga. På Mälaren nedanför är båtlivet mycket lugnt.
  • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggning: Håbo Skokloster GA:6 ändamål: Väg. Uppgift om förvaltare saknas.

   Förmån: Officialservitut Väg, 03-76:357.1
   Förmån: Officialservitut Väg,Vattentäkt,Vattenledn, 03-76:357.4

   Planbestämmelser:

   Naturreservat (1972-08-22)

  Vägbeskrivning

   Kör E-18 från Stockholm mot Oslo ca 35 km. Tag av vid avfarten Skokloster, Bro, Sigtuna och kör mot Skokloster/Sigtuna, kör ca 20km. Tag av till höger vid skylt Skokloster slott 12. Kör slingrig asfaltväg 9km. Då du kommer ut från skogsterrängen och vägen knixar sig fram emellan öppna åkrar, rätar vägen ut sig och du kommer till en avtagsväg åt vänster där det står BAGARBO 3 km och en kringla för sevärdhet. Sväng in på den (vänster) Följ vägen förbi först en gård direkt vid vägens vänstra sida. Sedan utefter häststaket och gård till vänster om vägen. Vid slutet av staketet delar sig vägen, ta vänster MEN inte för mycket för då kommer du upp till gården du sett och åkt förbi. Nu är det upp och ned i naturen, förbi ett hus på vänster sida. Nedförsbacke och du närmar dig en större gård. Detta är Bagarbo som skylten visade vid infarten av grusvägen. Kör förbi hus och ladugård fortsätt rakt fram tills du passerat ett gult hus på vänster sida (Bondens bostadshus) där finns alla brevlådor. Här skall du ta 1:a vägen höger upp i skogen efter gula huset (50 meter) och innan/under en stor ek. Följ vägen upp till gården som ligger här, den heter Källbo och du är framme.
   Koordinater för GPS Latitud N 59 43 20, Longitud E 17 34 27.

  Kartor