Byggsmart sjönära framtidstomt där generös detaljplan väntas för villabebyggelse

Solsa är en småort i Ösmo socken i Nynäshamns kommun i Stockholms län. Orten ligger i cirka 5 kilometer rakt västerut från Nynäshamn. Denna fastighet har en stor areal och angränsar till allmänning. Närheten till havet är påtaglig. Förbindelse om båtplats på "Pelle's" stamfastighet med allmogebåtsmuseum finns. Avstånd till badplats, brygga och fiske är endast några hundratal meter.

Vacker hörntomt med generös detaljplan inom några år för villabebyggelse. I dagsläget säger detaljplanen 60 kvm med loft plus en komplementbyggnad om 40 kvm. Sommarvatten finns idag draget till tomtgränsen samt väg som underhålles året runt.

Det finns direkt närhet till skog och mark för både bärplockning och svampplockning, samt underbara skogspromenader. Elanslutningen är erlagd.

Norsbol/Solsa är ett utvecklingsområde där tanken är att den nya detaljplanen vill anpassa området för permanentboende och tillåta större byggrätter. Det är först när kommunalt VA är på plats som man kan söka bygglov enligt den nya detaljplanen. Härifrån är det inte långt in till Nynäshamn där all tänkbar service går att nå. Nynäshamn är en mycket smickrande skärgårdsstad där man har stora planer inför framtiden bl a vill man anlägga Stockholms hamnar där, vilket kommer att ge många nya arbetstillfällen, bostadsmarknaden får då också en större efterfrågan och högre priser väntas.

Lite längre söderut över Tottnäsbron kommer ni till Torö. Torö är ett makalöst semesterparadis som du når strax under timmen med bil från Stockholm. Längst ut på Torö's sydvästra udde Ören ligger den omtalade vackra Torö Stenstrand. Stranden är känd som Sveriges mest brutalaste smultronställe för surfare. Sommartid erbjuder Torö, ett Rökeri vid Tottnäs i början på ön, och i slutet av ön finns krogen Sjöbodarna på Ankarudden. Här kan du avnjuta en middag eller lunch med utsikt över kobbar och skär. Från Ankarudden kan du också ta en reguljär båttur ut till Landsort (Öja). Öja kan stoltsera med kala klipphällar i horisontläge, restauranger samt sin omtalade fyr som gjort avtryck i hela Stockholms Skärgård. På Torö finns även en nyrenoverad Lanthandel som är öppet året runt, där kan du bl a tanka bilen och handla nybakat bröd från bageriet.

Läs hela beskrivningen här

Fastighetsmäklare

Jeannette Mattsson

070-528 28 80

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Objekttyp:

  Tomt

 • Tomtarea:

  1 869 m²

 • Tomttyp:

  Tomt

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Taxering
 • Taxeringsår: 2015
 • Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark
 • Markvärde: 415 000 kr
 • Totalt taxeringsvärde: 415 000 kr
Tomt
 • Tomtarea: 1 869 m²
 • Tomttyp: Tomt
 • Vatten/Avlopp: Sommarvatten finns till tomtgräns, Avlopp saknas. Kommunen ersätter anläggningar som är mindre än 10 år gamla, vid anslutning till det kommunala V/A-nätet. Avdrag på värdet görs med 10 % per år.

  http://www.nynashamn.se/Bygga-bo-och-miljo/Vatten-och-avlopp/VA-plan-for-Nynashamns-kommun/Norsbol-och-Solsa.html
 • Tomtbeskrivning: Tomtarea 1 869 m² (friköpt).
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Nynäshamn Solsa GA:1

  Planbestämmelser:

  Byggnadsplan (1975-07-18) , Nybyggnadsförbud (1975-07-18)

Vägbeskrivning

  Från Stockholm följer ni väg 73 och tar av mot Torö. Efter Stora Vika avfarten så kommer en väg till höger där det även står en rad brevlådor. Sväng av där och håll sedan till vänster så kommer tomten på höger sida.

Kartor