Hölö-Mörkö lättbebyggd friköpt tomt med sjöutsikt och båtplats, förhandsbesked finns på villa

Här kan nya fastighetsägare glädja sig åt utsikten och naturen, på den plana lättbebyggda tomt 100 m från strandlinjen med hänförande utsikt över havet och åkrar. Stora ekar, hagar och Saltsjön som närmsta granne. Denna landskapsidyll med sitt enskilda läge kan sällan beskådas. Köpare som vill skapa ett unikt boende i unik miljö bör beakta detta bud.

Förhandsbesked finns för ett permanenthus med lantlig karaktär. Till tomten finns servitut på båtplats. Tomten är belägen på fastlandet vid Pålsundet och har utsikt över Mörkö. Bra bilväg fram till fastigheten och ett par hundra meter till busshållplats där direktbussar till pendeltåg i Södertälje går. Stockholm nås på 40 min med bil och till Södertälje på 15 min.

På Hölö-Mörkö bedrivs också jordbruk. Servicen på ön är begränsad men det är nära till samhällen som Hölö, Vagnhärad och Järna samt relativt nära till Södertälje och Nyköping. Sommarhalvåret håller skärgårdskrogen vid Skanssundet öppet. Där finns även en bensinstation och kiosk. Vid Idala, det gamla mejeriet, finns också en lanthandel med café och konstutställningar här arrangeras också olika konserter likaså i Skansundet. I Hölö finns ocskså Åbynäsbadet med hopptorn.

Fina bad finns på Mörkö bl a Salsudd, Mörkös riviera också kallad Grevens Bad. Välkommen till den långa sandstranden på öns norra del. Det är ett barnvänligt bad som är mycket populärt varma sommardagar. Trots att du har en egen oas att nyttja så finns det mycket att upptäcka i denna del av Stockholms skärgård. Här finns många många öar med härliga klipp- och strandbad. Tuffar du runt i egen båt hittar du snabbt ett eget ställe där du kan spendera dagen. Ett perfekt sätt att uppleva denna skärgård är att paddla kajak, här erbjuds härliga naturupplevelser i den rofyllda skärgården där du ofta kan få en ö helt för dig själv. Du kan välja om du vill paddla i skyddade vatten inomskärs eller om du vill ut och nosa på horisonten.

Läs hela beskrivningen här

Fastighetsmäklare

Jeannette Mattsson

070-528 28 80

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Objekttyp:

  Tomt

 • Tomtarea:

  1 930 m²

 • Tomttyp:

  Tomt

Dokument och länkar

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomt
 • Tomtarea: 1 930 m²
 • Tomttyp: Tomt
 • Vatten/Avlopp: Köpare får borra efter eget vatten och anordna eget avlopp. Ev. kan infiltration samordnas med grannfastigheten.  Förhandsbesked på villa om 147 kvm är beviljat.

  Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vinterhälla GA:1

  Last: Ledningsrätt Starkström, 01-HÖL-1076.1
  Last: Officialservitut Båtplats O Gångväg, 0181-97/41.1
  Last: Officialservitut Väg, 0181K-2019/8.1

  Förmån: Officialservitut Väg, 0181K-2019/8.1
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vinterhälla GA:1


  Förmån: Officialservitut Väg, 0181K-2019/8.1

Kartor