Strandnära skärgårdstomt med sjöutsikt samt lugnt och skyddat läge på Södermöja med Waxholmsbåt

Tomten kan beses på egen hand, det är ca 20 min promenad från Södermöja brygga.

Välkomna till denna strandnära obebyggda skärgårdstomt med sjöutsikt samt lugnt och skyddat läge på sydöstra delen av Södermöja med badstrand och båtplatsmöjlighet nedanför tomten samt Waxholmsbåtsförbindelse.

Vacker sjöutsikt mot farleden i öster med Storö-Bockö-Lökaö naturreservat på andra sidan farleden.

Den avstyckade tomten är belägen utanför planerat område och utanför strandskyddet drygt 100 m från stranden. Nytt förhandsbesked finns för bygglov för nybyggnad av fritidshus i en våning om 150 m² (BYA).

Södermöja är en underbar ö, ca 3 km lång, söder om Möja och norr om Kanholmsfjärden i Stockholms mellersta skärgård på gränsen till ytterskärgården. På den större ön Möja på andra sidan Möjaström är det fullt med sommargäster, båtfolk, affärer, bageri och restauranger. Södermöja är lugnt och skönt helt utan stress och trafik.

Möjaskärgården öster om Möja är en övärld med sparsam bebyggelse. Där öppnar havet upp sig med ytterskärgården som närmsta granne. Utflyktsmål kan vara Björkskär, Lilla och Stora Nassa eller Kallskär.

Waxholmsbolaget båtar från Stockholm, Sollenkroka brygga och Vaxholm angör Södermöja året om.

Själva Möja är en stor ö med många bofasta och bra service året runt samt företagsverksamheter som båtvarv, sjömack, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar.

På centrala Möja i Berg finns en trevlig välsorterad Coopbutik, öppen året runt, som har det mesta, även drivmedel, gasol och är ombud för apotek och systembolag. Här finns även flera restauranger t ex populära Wikströms Fisk i Ramsmora och Möja Värdhus & Bageri i Berg med möjlighet till övernattning. Bageriet på Möja har hundraåriga anor. I dagens bageri har det bakats bröd sedan 40-talet. Möja har både skola och dagis. Möjaström sjömack har öppet 9 - 18 alla dagar.

Cirka 200 meter från ångbåtsbryggan ligger det före detta pensionatet Strandvik. Pensionatet är mest känt för att det var här Rönnerdahl dansade med Eva Liljebäck i Evert Taubes visa "Dansen på Sunnanö". Taube skrev visan när han gästade bekanta på Byholmen som ligger strax öster om Södermöja. Idag används huset som vandrarhem.

Skogen på Södermöja består mest av vildvuxen granskog med inslag av bland annat tall, en, björk, al och ek. Finns även blåbär, lingon, ormbunkar, älggräs och en och annan nattviol. På flera platser syns rester av det gamla jordbruket genom igenväxta hagar och gammalt stängsel.

- För mer information gå in på http://www.sodermoja.se/

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Fastighetsmäklare

Laila Hedestig

070-792 75 46

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Objekttyp:

  Strandnära tomt

 • Tomtarea:

  2 223 m²

 • Tomttyp:

  Strandnära tomt

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Taxering
 • Taxeringsår: 2020
 • Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark
 • Markvärde: 1 390 000 kr
 • Totalt taxeringsvärde: 1 390 000 kr
Tomt
 • Tomtarea: 2 223 m²
 • Tomttyp: Strandnära tomt
 • Vatten/Avlopp: Vatten saknas, Avlopp saknas.
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Gemensamhetsanläggning: Värmdö Södermöja GA:3 ändamål: Bad- och/eller båtanläggning, Övrigt, Samfällighet: Värmdö Södermöja S:3

Kartor