Strandnära skärgårdstomt med lugnt skyddat läge på populära Södermöja med Waxholmsbåtsförbindelse

 • 985 000 kr

Tomten kan beses på egen hand, det är ca 20 minuterrs promenad från Södermöja brygga.

Välkomna till denna strandnära obebyggda skärgårdstomt med viss sjöutsikt samt lugnt och skyddat läge på sydöstra delen av Södermöja med badstrand nedanför tomten samt Waxholmsbåtsförbindelse.

Viss sjöutsikt mot farleden i öster med Storö-Bockö-Lökaö naturreservat på andra sidan farleden.

Den avstyckade tomten är belägen utanför detaljplanerat område och utanför strandskyddet drygt 100 m från stranden. Nytt förhandsbesked finns för bygglov för nybyggnad av fritidshus i en våning om 150 m² (BYA).

Södermöja är en underbar ö, ca 3 km lång, söder om Möja och norr om Kanholmsfjärden i Stockholms mellersta skärgård på gränsen till ytterskärgården. På den större ön Möja på andra sidan Möjaström är det fullt med sommargäster, båtfolk, affärer, bageri och restauranger. Södermöja är lugnt och skönt helt utan stress och trafik.

Möjaskärgården öster om Möja är en övärld med sparsam bebyggelse. Där öppnar havet upp sig med ytterskärgården som närmsta granne. Utflyktsmål kan vara Björkskär, Lilla och Stora Nassa eller Kallskär.

Waxholmsbolaget båtar från Stockholm, Sollenkroka brygga och Vaxholm angör Södermöja året om.

Själva Möja är en stor ö med många bofasta och bra service året runt samt företagsverksamheter som båtvarv, sjömack, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar.

På centrala Möja i Berg finns en trevlig välsorterad Coopbutik, öppen året runt, som har det mesta, även drivmedel, gasol och är ombud för apotek och systembolag. Här finns även flera restauranger t ex populära Wikströms Fisk i Ramsmora och Möja Värdhus & Bageri i Berg med möjlighet till övernattning. Bageriet på Möja har hundraåriga anor. I dagens bageri har det bakats bröd sedan 40-talet. Möja har både skola och dagis. Möjaström sjömack har öppet 9 - 18 alla dagar.

Cirka 200 meter från ångbåtsbryggan finns det före detta pensionatet Strandvik. Pensionatet är mest känt för att det var här Rönnerdahl dansade med Eva Liljebäck i Evert Taubes visa "Dansen på Sunnanö". Visan kom till när Taube gästade bekanta på Byholmen som ligger strax öster om Södermöja. Idag används huset som vandrarhem.

Skogen på Södermöja består mest av vildvuxen granskog med inslag av bland annat tall, en, björk, al och ek. Finns även blåbär, lingon, ormbunkar, älggräs och en och annan nattviol. På flera platser syns rester av det gamla jordbruket genom igenväxta hagar och gammalt stängsel.

För mer information gå in på http://www.sodermoja.se/

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Mäklarassistent

Lilian Essenberg

08-641 10 00

070-715 45 82

Skicka e-post

Intresserad av den här bostaden?Fakta

 • Pris:

  985 000 kr

 • Objekttyp:

  Tomt

 • Tomtarea:

  1 469 m²

 • Tomttyp:

  Tomt

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Interiör
 • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomt
 • Tomtarea: 1 469 m²
 • Tomttyp: Tomt
 • Vatten/Avlopp: Vatten och avlopp saknas.
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Gemensamhetsanläggning:
  Värmdö Södermöja GA:3 avser Hamnanläggning, plan, vänthus; förvaltas av Södermöja bryggas samfällighetsförening.

  Samfällighet:
  Värmdö Södermöja S:3 avser vägmark; förvaltas av Södermöja samfällighetsförening.

  Förmån: Officialservitut Väg, 0120-2019/149.1

  Planbestämmelser:

  Den avstyckade tomten är belägen utanför detaljplanerat område och utanför strandskyddet drygt 100 m från stranden. Nytt förhandsbesked finns för bygglov för nybyggnad av fritidshus i en våning om 150 m² (BYA)

Kartor