Strandnära villatomt med byggrätt om 200 m² + 70 m² i idylliska Skarpö by med bilfärja från Vaxholm

Bygg ditt drömhus på strandnära villatomt med kommunalt VA till tomtgränsen på vackra Skarpö intill Vaxholm med reguljär bilfärjeförbindelse från Vaxholm alt Värmdö samt bra båtpendlarläge med direktbåt från Strömkajen till Skarpöborg brygga ca 1,5 km från tomten.

Strandnära byggklar stor tomt om 3 937 m² med byggrätt om 200 m² samt komplementbyggnader om totalt 70 m² varav största enskilda komplement byggnad får vara högst 40 m², även Attefallsbyggnad och friggebod kan uppföras på tomten.

Skarpö är ön som har allt, vacker natur, bevarad skärgårdskänsla nära till bad och ändå bara drygt en timma till centrala Stockholm finns nu denna mjukt sluttande naturtomt med stora härliga gräsytor och fruktträd. Tomten är bebyggd med charmig stuga uppförd 1900 om 15 m² med liten källardel samt en altan.

Vid brofästet på Rindö finns restaurang och på centrala Rindö finns lanthandel med postombud och trevlig krog, förskola samt lågstadieskola. I Rindö hamn finns en populära restaurangen Syrran & Jag med utsikt över hamnen.

I intilligande Vaxholm, som är skärgårdens huvudstad och knutpunkt för båttrafiken i mellanskärgården och norra skärgården finns trevliga restauranger, caféer, gallerier, affärer samt all övrig service.

Vaxholm har även bl a golf- och tennisbanor.

SÄLJARENS BERÄTTELSE

Den här tomten har funnits i familjens ägo i lite mer än 70 år. Våra föräldrar kom ut till Skarpö 1953 tack vare en god vän. Det var ett enormt arbete att få det det gula huset i ordning så att vi kunde bo där.

Det hade stått tomt under en längre tid.

Fastigheten ägdes tidigare av en trädgårdsmästare och på en gammal bild så kan man ana hur det såg ut en gång på trädgårdstomten med växthus, ett litet rött hus där det bodde en dräng samt hönshus. I det lilla röda huset finns en mycket fin källare där trädgårdsmästaren förvarade sina grönsaker. Närmaste granne blir kor och får på åkern bredvid från Skarpö Gård.

Efter att ha hyrt i många år kunde mina föräldrar till slut köpa fastigheten och trädgårdstomten som hörde till. Här ute på ön har vi tillbringat varenda helg och alla skollov. En helt underbar tid med många underbara minnen framförallt alla fina somrar.

Allting har sin tid och nu är det dags att lämna över till någon annan att förvalta denna fina trädgårdstomt och skapa egna minnen på denna fantastiska ö.

SÄLJARENS INFORMATION

Hitta ditt egna paradis Unik chans att köpa en av Skarpö sista obebyggda tomter. Skarpö är ön som har allt, vacker natur, bevarad skärgårdskänsla nära till bad och ändå bara drygt en timma till centrala Stockholm. Möjligheten till många aktiviteter finns, den mycket aktiva föreningen Skarpö vänner ordnar bl a midsommarfirande med sång och dans, popup restaurang, kräftkalas och trevliga aktiviteter t ex seglarskola för barn, tennistävlingar och mycket annat. Skola finns på Rindö och i Vaxholm. Närmaste granne blir kor och får på åkern bredvid från Skarpö Gård.

Det finns även en pendelbåt linje 83 som går mellan Vaxholm och Strömkajen året om.

Buss till Vaxholm därefter Vägverkets bilfärja till Rindö, från Vaxholm varje hel och halvtimme och vid hög trafikbelastning på helger går färjan 6 ggr i timmen, med anslutande buss på Rindö. Även bilfärja från Stenslätten/Värmdö över Oxdjupet varje timme. Reguljär båtförbindelse från Stockholms innerstad via Vaxholm till Skarpöborgsbryggan på Skarpö. På Rindö finns förskola, lågstadieskola,

I Rindö Hamn finns bra kontorsmöjligheter med bl a mötesrum.

Det finns en aktiv idrottsförening med bl a uppskattade gympass, löpträning, yoga mm.

Ön erbjuder även ölbryggeri, ostmakeri, kafferosteri, livsmedelsbutik, skola med årskurs 1 – 6, simskola, seglarskola, kajakturer och mycket mer.

FÄRDVÄG

Bilfärja från Vaxholm eller Värmdö till Rindö, åk vidare över bron till Skarpö och kör Skarpövägen totalt ca 2,5 km till Skarpövägen 67, se tomten på vänster sida med liten röd stuga och våra skyltar.

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Mäklarassistent

Lilian Essenberg

08-641 10 00

070-715 45 82

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Objekttyp:

  Strandnära tomt med sjöutsikt

 • Tomtarea:

  3 937 m²

 • Tomttyp:

  Strandnära tomt med sjöutsikt

Dokument och länkar

  Interiör
  • Källa för area: Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
  Taxering
  • Taxeringsår: 2021
  • Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  • Byggnadsvärde: 149 000 kr
  • Markvärde: 3 579 000 kr
  • Värdeår: 1929
  • Totalt taxeringsvärde: 3 728 000 kr
  Tomt
  • Tomtarea: 3 937 m²
  • Tomttyp: Strandnära tomt med sjöutsikt
  • Vatten/Avlopp: Betalt kommunalt VA fram till tomtgränsen, tillkommer kostnad 73 900 kr för varje bostadsenhet enligt dagens gällande VA-taxa.
  • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggning: Vaxholm Skarpö GA:1 ändamål: Vägar


   Last: Avtalsservitut Väg, 01-IM4-91/10073.1

   Servitut etc.:

   Avtalsservitut Väg

   Planbestämmelser:

   Detaljplan (2016-02-22)

  Kartor