Unik sjötomt belägen i Västerljung/Djupvik i Trosa kommun med ett fantastiskt läge. Tre bryggor

Varmt välkomna till denna unika sjötomt belägen i Västerljung/Djupvik i Trosa kommun med ett fantastiskt läge - en oas för företaget alt den stora familjen och alla vännerna med nio hus och ett privat avskilt läge, väldigt bra för uthyrning. Brommagården som varit i Bromma församlings ägo sedan 1920-talets början, en avskilt belägen sjötomt.

På fastigheten är det uppfört nio byggnader med en sammanlagd boyta om 727 m², storleken på husen är mellan 15 m² och 202 m². Sex byggnader är uppförda år 1927 och de övriga byggnader är uppförda 1983, 2001 och 2002. Sammantaget bildar byggnaderna en sammanhållen och funktionell enhet i havsnära och väldigt natursköna omgivningar.

Samtliga byggnader uppvisar en förhållandevis enkel standard. Den generella standarden i inre och yttre ytskikt samt i tekniska installationer bedöms i huvudsak motsvara standard från 1980-talet och framåt. Byggnaderna benämnda som Matsalen, Larssongården, Kustgården, Brommastugan, Havsstugan och Lillstugan är anpassade för konferens- och utbildningsverksamhet för mindre grupper och för privata tillställningar.

I dessa byggnader återfinns matsal/samlingsrum, två kök, ett studierum och 16 övernattningsrum med sammantaget ca 60 bäddar. Övriga byggnader inom fastigheten utgör komplementbyggnader i form av personalbostäder, bastubyggnad, förråd mm.

Här infinner sig lugnet så fort du stannar bilen på den stora parkeringsytan och gårdskänslan mellan husen och naturtomten om 98 080 m² med som leder ner mot havet. I anslutning till infarten och bebyggelsen finns mindre öppna gräsområden. Växtligheten består i huvudsak av högväxta löv- och barrträd. Strandlinjen har omväxlande hög- och lågväxt vegetation, vass och berg samt badstrand och tre bryggor.

Gården omges av den underbara naturen samt havet, en rofylld omgivning att drömma sig bort i som ger en chans att få förverkliga drömmen om ett eget skärgårdsställe. Detta är en plats som skänker en underbar känsla såväl nere vid det avskilda strandområdet med bastuhuset och bryggan nere vid vattnet. Om du trots allt tillfälligt skulle tröttna på denna idyll så är det nära till charmiga Trosa.

Nära skola, förskola och dagliga faciliteter i såväl Västerljung som Trosa och Vagnhärad, som även erbjuder fina tågpendlingsmöjligheter bara ca 10 min bort. Du tar dig smidigt till Stockholmsregionen, Östergötland och grannkommunerna Nyköping och Södertälje. Här kan du kombinera jobb i en större stad med boende vid havet. Området ligger naturskönt vid Trosas kust och den vackra skärgården utanför.

Trosa är belägen vid Saltsjöns kust mellan Södertälje och Nyköping. Kringliggande tätorterna med tillhörande landsbygd är Vagnhärad och Västerljung. Denna idyll är välkänd för sin pittoreska bebyggelse, å-promenad och vackra skärgård. En lugn stad där man finner det mesta. I stadens centrum finns små butiker med allt från inredning och kläder. Här finns även systembolag, banker, div restauranger och caféer, hotell och mataffär. Trosas gästhamn är ett välbesökt område under sommarmånaderna och betyder mycket för det rikliga båtlivet. Utmed kusten finns många vackra badplatser och den mest kända är Trosa havsbad, som är belägen på Trosas största ö, Öbolandet.

Kontaktpersoner gällande Brommagården / Trosa kommun:

Mats Gustafsson

Samhällsbyggnadschef

Samhällsbyggnadskontoret

619 80 Trosa

Besöksadress: Västra Långgatan 3-5

Tel direkt: 0156-520 27 Tel växel: 0156-520 00

Fax 0156-520 88 Mobil 070-662 32 05

E-post: mats.gustafsson@trosa.se

Alt:____________________

Björn Wieslander

Mark och exploateringschef

Trosa kommun

Samhällsbyggnadskontoret, 619 80 Trosa

Besöksadress: Västra Långgatan 5

Tel direkt: 0156-520 30 Tel växel:0156-520 00

Mobil 070-651 05 48

E-post:Bjorn.Wieslander@trosa.se

BESKRIVNING AV BYGGNADERNA:

MATSALEN

Byggnaden uppfördes 1927 och omfattar ca 202 m² , fördelat över 1-plan jämte källare. Byggnadens entréplan inrymmer en hall med wc, ett kök och en mat/samlingssal. I anslutning till denna finns en veranda med wc och utgång. Källaren nås via en ingång från gård, och inrymmer tvättstuga och förrådsrum.

LARSSONGÅRDEN

Byggnaden uppfördes 1983 och omfattar ca 124 m², fördelat över 1-plan. Byggnaden inrymmer sex övernattningsrum, vilka fördelas över fyra enkelrum och två dubbelrum med wc/dusch. Två separata wc/dusch. Pentry. Hall med sittplats.

KUSTGÅRDEN

Byggnaden uppfördes 1927 och omfattar ca 135 m², fördelat över 1-plan. Byggnaden inrymmer korridor, två wc, ett tvättrum med dubbla handfat och ett duschrum med två duschplatser. En studiesal och tre övernattningsrum. Byggnaden är ej vinterisolerad.

LILLSTUGAN

Byggnaden uppfördes 1927 och omfattar ca 34 m² , fördelat över 1-plan. Byggnaden inrymmer två övernattningsrum och ett våtutrymme med dusch/wc. Träterrass.

BROMMASTUGAN

Byggnaden uppfördes 1927 och har en area om ca 113 m², fördelat över 1-plan och delvis källare. Här finns fem övernattningsrum, kök, tre separata wc och tre våtutrymmen med dusch. Källaren utgörs av ett garage. Fasaden och invändig korridor målades under 2011.

HAVSSTUGAN

Byggnaden uppfördes 1927 och omfattar ca 69 m² , fördelat över 1-plan. Byggnaden inrymmer två övernattningsrum, kök med matplats, en wc och ett våtutrymme med dusch och wc.

RECEPTION

Byggnaden uppfördes 1927 och omfattar ca 20 m², vilka fördelas över 1-plan. Ett kontorsrum och ett övernattningsrum med separat entré. Ej ansluten till vatten- och avloppssystemet. Mindre altan i anslutning till kontorsrummet.

KAPELLET

Byggnaden renoverades/uppfördes 2009 och omfattar ca 15 m² , vilka fördelas över 1-plan. Ett rum, öppet till taknock. Ej ansluten till vatten- och avloppssystemet.

BASTU

Byggnaden uppfördes 2009 och omfattar ca 15 m². Vedeldad bastu med ett omklädningsrum. El via solpanel på tak. Träterrass med plats för sittgrupp.

ÖVRIGA BYGGNADER

Övriga byggnader består av en klockstapel och en jordkällare.

Varmt välkomna på visning och känn efter - det här är verkligen ett ställe med utvecklingspotential

Läs hela beskrivningen här

VD | Fastighetsmäklare

Kjell Johansson

070-715 45 81

Skicka e-post

Fastighetsmäklare

Laila Hedestig

070-792 75 46

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Areal:

  98 080 m²

Säljtankar?

Funderar du på att sälja din bostad?
Vi kontaktar dig!

Kustgården

Tomt
 • Tomtarea: 98 080 m²
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

  Förmån: Officialservitut Väg, 04-VÄU-118.1
  Vägrätt till väg. Vägen skall givas 5 meters bredd utom sidodiken med nu anlagda vägens sträckning eller med den ändring därav , som i framtiden kan finnas ändamålsenlig.

  Planbestämmelser:

  Byggnadsplan Djupvik 1:5 M FL

  PLANBESTÄMMELSER MM
  Byggnadsplan för Djupvik 1:5, vann laga kraft 1984-09-11 (P84-18).

  Planen anger att fastigheten skall användas för samlings- och föreningslokaler och därmed samhörigt ändamål samt där så prövas lämpligt, även bostäder för tillfälligt boende. Gällande detaljplan har en planbestämmelse som inte medger någon avstyckning.

  Trosa kommuns tolkning av det lilla b (Bostäder) som finns redovisat på plankartan är att det ska ses tillsammans med den textmässiga beskrivning som finns i planbeskrivningen. Detta innebär att bostäder av tillfällig karaktär såsom exempelvis fritidsboende och semesterlägenheter som inte styckas av till separata fastigheter kan godkännas. Däremot ger den gällande detaljplanen inte möjlighet att bevilja bygglov för permanent bebyggelse.

  Byggnadsyta: 2000 m2 . Byggnad får uppföras i ett plan. Förbud mot vindsinredning gäller.
  Trosa kommuns bedömning idag är att det i nuläget inte är möjligt att pröva en ändring av detaljplanen.

  Strandskydd gäller inte för kvartersmarken och Vb-områden. Strandskydd gäller för de grönområden som i detaljplanen är utlagda som parkmark och naturmark.

Kartor