Unikt tillfälle att förvärva sekelskifteshus i Skokloster naturreservat med sjöutsikt och kvällssol

 • 4 rum varav 2 sovrum

Sällsynt tillfälle att förvärva ditt drömhus som idylliskt åretruntboende eller bekvämt och lyxigt sommarboende. Före detta skogvaktmästarens tjänstebostad i Skokloster naturreservat med magnifik sjöutsikt och kvällssol. Fastigheten säljes fristående eller tillsammans med intilliggande fastighet, perfekt för generationsboende eller uthyrning. Solig och grönskande tomt om 8 419 m² med stora möjligheter för den trädgårds- och odlingsintresserade. På tomten finns många platser för sköna grill och sommarkvällar och att njuta av den härliga sjöutsikten och värmande kvällssolen. Det finns även ett växthus om 50 m² där man kan äta ute från mars ända in i november utan att frysa eller störas av vind eller regn. På tomten finns en grävd damm och en konstgjord damm. Här finns lugnet. Det sjönära läget erbjuder en livskvalité utöver det vanliga. I närområdet finns mataffär, restaurang, pizzeria, skola, gymnastikhall. tennisbana, utomhuspool och gym. Detta är ett perfekt ställe för den som är intresserad av djur och natur, hästar och andra djur, fågelskådning, jakt, fiske, svamp, bär och blommor, dessutom nära till badberg samt båtklubb. Avstånd Stockholm 6,5 mil, körtid ca 1 timme, Uppsala 5 mil, körtid ca 45 minuter. Arlanda 4,5 mil, körtid ca 40 minuter. Ett besök på Skokloster Slott kan varmt rekommenderas, tag gärna en fika på kyrkans café nere vid ångbåtsbryggan.

Välskött och harmonisk huvudbyggnad om 104 m² varsamt renoverad med bibehållen originalkaraktär. Elegant och stilren interiör, 4 rum och kök varav 2 sovrum. Fönstersättningen erbjuder en strålande sjöutsikt och interagerar storslaget med naturen. Genom entrén med inglasad veranda välkomnas man av en harmonisk planlösning med vardagsrum som i kombination matsalen och det öppna köket ger härliga ytor för matlagning och inbjuder till avslappnad samvaro med familj och vänner. Fullutrustat IKEA-kök från 2017 med golvvärme som är praktiskt planerat med bra arbetsytor samt utrustad med dekorativ och väl fungerande vedspis. Matplatsen med öppen planlösning mot köket erbjuder en strålande sjöutsikt. Från vardagsrummet med sjöutsikt kan man njuta av en sprakande brasa i Keddyspisen som sprider värme och trivsel. Helkaklad dusch samt klinker med golvvärme och tvättmaskin. Från hallen leds man via svängd trappa upp till övre plan med ett stort sällskapsrum alternativt sovrum med generös takhöjd och dekorativ takkupa med sjöutsikt som ger en ljus och luftig atmosfär. Perfekt för den som önskar arbeta hemifrån med bra kontorsutrymme. Stort och ljust sovrum med dekorativ takkupa, sjöutsikt och platsbyggd garderob. På övre plan finns även ett badrum med glasmosaik och klinker med golvvärme. Fastigheten har mycket låga driftkostnader då man delar på den nya solcellsanläggning som installerats på intilliggande fastigheten samt att man även har gemensamt vatten och avlopp vilket ger stora fördelar ekonomiskt. På tomten finns även många träd som kan användas i braskassetten.

Läs hela beskrivningen här

Fastighetsmäklare

Johan Sällström

0739-522 928

Skicka e-post

Såld

Detta objekt är sålt!

Ring oss för info 08-641 10 00

Fakta

 • Area:

  104 m²

 • Rum:

  4 rum varav 2 sovrum

 • Objekttyp:

  Fritidshus året-om-hus

 • Driftskostnad:

  11 572 kr

 • Tomtarea:

  8 419 m²

  Planritning nedre plan

  Planritning övre plan

  Interiör
  • Antal rum: 4 rum varav 2 sovrum
  • Boarea: 104 m²
  • Källa för area: Areauppgifter enligt säljaren 104 m². Boarea enligt taxeringsinfo 68 m² + biararea 25 m²
  • Beskrivning:

   Rumsbeskrivning:: -

   INGLASAD VERANDA: Luftig välkomnande veranda, terrakottafärgat klinkergolv med golvvärme, vitmålad panel och vitt tak. Platsbyggd garderob.

   HALL: Terrakottafärgat klinkergolv, sandfärgade väggar, vitt tak och förråd under trappa med klinkergolv. Svängd trappa till övre plan. I anslutning till hall ligger duschrum med wc och tvätt. Via hallen leds man fram till ett stort vardagsrum som i kombination med köket och matplatsen ger dig gott om plats för samvaro.

   DUSCH/TVÄTT/WC: Rymligt duschrum i helkaklat vitt från 2011 med ljusblått klinkergolv och golvvärme, duschhörna, kommod med spegel ovan, varmvattenberedare och tvättmaskin Miele. Porslin i vitt. Varmvattenberedare och ingång för vatten.

   KÖK: Nyrenoverat 2017, luftigt och fullutrustat IKEA-kök med härlig sjöutsikt, bra arbetsytor och öppen planlösning mot matplats. Köksluckor och bänkskivor i vitt. Integrerad kyl/frys i fullhöjd samt diskmaskin. Induktionshäll, ugn och fläkt med murad kåpa. Ljusgrå panel, vitt tak med infällda spotlights och synliga balkar samt vit/grå målat klinker med golvvärme. Skafferi i originaldesign. Vacker vedspis.

   MATSAL: Matsalen med sin fantastiska utsikt har ingång både från köket och från vardagsrummet. Sandfärgad tapet, vitt tak och trägolv.

   VARDAGSRUM: Här välkomnas man av ett rymligt vardagsrum som i kombination med köket och matplatsen inbjuder till matlagning och avslappnad samvaro med familj och vänner. Fönstersättningen erbjuder en härlig sjöutsikt och ljusinsläpp. Interiören består av sandfärgade väggar, vitt tak och trägolv. Från sällskapsrummet kan man njuta av en sprakande brasa i Keddykassetten som sprider värme och trivsel under kulna höstkvällar.

   ÖVRE PLAN:

   ALLRUM MED SOVALKOV: Stort och ljust allrum med sjöutsikt från dekorativ takkupa. Perfekt om man vill jobba hemifrån. Vita väggar och vitt tak med synliga balkar. Ljust laminatgolv. Sovalkov och platsbyggd garderob. Värmande murstock som ger en hemtrevlig känsla.

   SOVRUM: Rymligt sovrum med sjöutsikt och fint ljusinsläpp från dekorativ takkupa. Vita väggar och vitt tak med synliga bjälkar. Ljust laminatgolv. Platsbyggd garderob.

   BADRUM/WC: Ljusblå glaskeramik på vägg och golv samt golvvärme. Wc, badkar och handfat med spegel ovan.

  TV och Internet
  • Bredband: Nuvarande ägare har använt mobilt bredband med mycket bra täckning och pris. Fiber finns draget till Bagarbovägen för den som vill dra in fiber till fastigheten.
  Byggnad - 2 plan, brutet tak
  • Renoveringar: -
   2023 UV-filter för nya brunnen
   2021 Freebo solpaneler delas med 2:411
   2021 Ny borrad brunn delas med 2:411
   2019 Två nya takkupor
   2019 Nytt kök och vedspis
   Renovering utfört av tidigare ägare:
   2011 Renovering av badrum
   1989 Totalrenoverat med nytt tak
   1989 Nytt bjälklag och eldragningar
  • Typ av byggnad: 2 plan, brutet tak
  • Byggnadsår: 1910
  • Fasad: Trä
  • Stomme: Trä
  • Bjälklag: Trä
  • Tak: Takpannor
  • Grundläggning: Torpargrund
  • Uppvärmning: Solceller, öppen spis med kassett, oljefyllda radiatorer och golvvärme
  • Ventilationstyp: Självdrag. Förstärkt med Pax-fläkt
  • Vatten/Avlopp: Borrad brunn som delas med Skokloster 2:411. Elslinga finns monterad för vinterdrift.
   Grävd brunn som för närvarande inte är inkopplad
   Enskild avloppsanläggning med infiltration som delas med Skokloster 2:411
  • Driftskostnad: 11 572 kr/år
  • Driftskostnad fördelas enligt följande
   • El: 2 032 kr/år
   • Sotning: 940 kr/år
   • Renhållning: 2 400 kr/år
   • Försäkring: 2 700 kr/år
   • Observera att driftskostnaden kan variera beroende på antal familjemedlemmar samt boendeform och kan ej fastställas säkert i förväg.
    Utöver driftkostnader tillkommer fastighetsavgift om 9 525 kr
    Solceller: Netto 2250 kWh. Fördelat på båda fastigheterna: Köpt 3196-sålt 2071=netto 1125 kWh
    Vägavgift: Om samma ägare till fastigheterna så betalar man bara för en fastighet (som idag). 3000-4000 kr per år.
    Driftkostnaderna är baserade på att fastigheterna 2:410 och 2:411 utnyttjar de fördelar som finns med att dela på solcellsanläggningen som finns installerad på 2:411, elabonnemang, ny borrad brunn som finns på 2:411 och avloppsanläggning som finns på 2:410.
  Övriga byggnader

   Stort växthus om 50 m² för den växt och odlingsintresserade
   Äldre tvättstuga som används idag som cykelförråd etc.
   Ett pumphus finns för den grävda brunnen.

  Taxering
  • Taxeringsår: 2021
  • Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
  • Byggnadsvärde: 901 000 kr
  • Markvärde: 1 129 000 kr
  • Värdeår: 1929
  • Totalt taxeringsvärde: 2 030 000 kr
  Tomt
  • Tomtarea: 8 419 m²
  • Tomtbeskrivning: Tomtarea 8 419 m² (friköpt). Solig och grönskande tomt med vacker sjöutsikt och kvällssol. Stora möjligheter för den trädgårds och odlingsintresserade att bli självförsörjande. Skogen skyddar i norr, öster och syd. Det finns även ett växthus där man kan äta ute från mars ända in i november utan att frysa eller störas av vind eller regn. Barnvänligt med plana gräsytor perfekt för lek och umgänge. På tomten finns två natursköna dammar varav en konstgjord. På tomten finns äppelträd, plommonträd, körsbär, bärbuskar som vinbär, krusbär och björnbär. Här finns lugnet och det sjönära läget erbjuder en livskvalité utöver det vanliga. På Mälaren nedanför är båtlivet mycket lugnt.
  • Summa pantbrev: 1 660 000 kr
  • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggning: Håbo Skokloster GA:6 ändamål: Väg. Uppgift om förvaltare saknas.

   Last: Officialservitut Väg, 03-76:357.1
   Last: Officialservitut Väg,Vattentäkt,Vattenledn, 03-76:357.4

   Förmån: Officialservitut Väg, 03-76:357.1

   Planbestämmelser:

   Naturreservat (1972-08-22)
   Tidigare ägare har fått bygglov på dubbelgarage med spa och sovrum vilket ökar möjligheten att få bygglov på nytt.

  Vägbeskrivning

   Kör E-18 från Stockholm mot Oslo ca 35 km. Tag av vid avfarten Skokloster, Bro, Sigtuna och kör mot Skokloster/Sigtuna, kör ca 20km. Tag av till höger vid skylt Skokloster slott 12. Kör slingrig asfaltväg 9km. Då du kommer ut från skogsterrängen och vägen knixar sig fram emellan öppna åkrar, rätar vägen ut sig och du kommer till en avtagsväg åt vänster där det står BAGARBO 3 km och en kringla för sevärdhet. Sväng in på den (vänster) Följ vägen förbi först en gård direkt vid vägens vänstra sida. Sedan utefter häststaket och gård till vänster om vägen. Vid slutet av staketet delar sig vägen, ta vänster MEN inte för mycket för då kommer du upp till gården du sett och åkt förbi. Nu är det upp och ned i naturen, förbi ett hus på vänster sida. Nedförsbacke och du närmar dig en större gård. Detta är Bagarbo som skylten visade vid infarten av grusvägen. Kör förbi hus och ladugård fortsätt rakt fram tills du passerat ett gult hus på vänster sida (Bondens bostadshus) där finns alla brevlådor. Här skall du ta 1:a vägen höger upp i skogen efter gula huset (50 meter) och innan/under en stor ek. Följ vägen upp till gården som ligger här, den heter Källbo och du är framme.
   Koordinater för GPS Latitud N 59 43 20, Longitud E 17 34 27.

  Kartor